Ries Meertens - Coaching Creative Companies

Focus, structuur en discipline

Aanpak

Strategisch Business Model

'n Solide bedrijfsvoering

Succesvol zijn en blijven is niet alleen een kwestie van kwaliteit leveren, ook een solide bedrijfsvoering draagt daaraan bij. Succesvolle creatieven en creatieve organisaties hebben focus, structuur en discipline en daarmee grip op de zakelijke kant van hun bedrijf én het plezier in hun werk.

Op basis van dit inzicht en de ervaringen uit onze eigen ontwerp- en coachingspraktijk, ontwikkelden we het Strategisch Business Model*, dat je helpt om op een laagdrempelige manier je toekomstplannen waar te maken en om praktische vraagstukken doeltreffend aan te pakken.

Waarom dit model?

Het Strategisch Business Model vormt het uitgangspunt voor de meeste coachingstrajecten, ondernemingsplannen en trainingen, zodat alle relevante aandachtspunten op de juiste manier en in de juiste volgorde aan de orde komen en worden vastgelegd. Meer specifieke vragen pakken we in één of enkele korte adviesgesprekken op.

In een eerste gesprek bepalen we samen hoe we jouw vraag aanpakken en maken we een heldere afspraak over een concreet resultaat op basis van een all-inprijs, die het beste past bij jouw behoefte en je budget.

Peter Boelsma treedt in voetspoor Ries Meertens

Om je alvast een indruk te geven vind je hieronder enkele voorbeelden.

Focus: waar sta je voor, wat doe je, wat wil je, hoe bereik je dat?

De strategische focus vormt het fundament van je bedrijf en geeft antwoord op jouw kernvragen. Dit helpt je om op een heldere manier je klanten, medewerkers, partners en anderen duidelijk te maken wat je voor hen kunt betekenen en om je koers voor de toekomst uit te zetten. Deze focus is evt een goede basis voor je ondernemingsplan.

  • Zelfstandige professionals: 2-4 uur
  • Bureaus: 2 tot 3 dagdelen

Operationeel plan: markt, acquisitie, organisatie en geld

Met een operationeel plan completeer je op een kernachtige manier je ondermeningsplan, waarmee je direct aan de slag kunt en waarmee je je ambities gaat waarmaken. De invulling van het plan wordt begeleid met vele praktische tips, tricks en tools.

  • Zelfstandige professionals: 2-4 uur
  • Bureaus tot ca 10 medewerkers: 3 dagdelen
  • Grotere bureaus: 4 tot 6 dagdelen

Desgewenst kan zo'n operationeel plan worden beperkt tot een of enkele deelgebieden, wat vanzelfsprekend een korter traject oplevert. 

Sparren en advies op maat

Voor ondernemers die behoefte hebben aan een klankbord is het prettig om eenmalig of regelmatige gesprekken te voeren waarin lopende onderwerpen en specifieke vragen worden doorgenomen. Lees hier meer over adviesgesprekken.

Trainingen en workshops

Wij verzorgen regelmatig lezingen, trainingen en workshops over strategie, marketing, acquisitie en organisatie, die op iedere behoefte en budget kunnen worden afgestemd, zowel voor groepen als in-house. Lees hier meer over trainingen en workshops.

Zelfstandigen, verenigt u!

Mocht je met meerdere zelfstandige collega's gecoacht willen worden, of als je samen naar eigen behoefte een workshop wilt volgen, dan kan dat. Het voordeel is dat je gestructureerd en onder goede begeleiding leert, ervaringen deelt en dat je natuurlijk behoorlijk op je kosten bespaart!

Wil je weten hoe jij meer grip krijgt op je zaken?

Peter Boelsma treedt in voetspoor Ries Meertens

* Gebaseerd op het Business Canvas van "Business Model Generation"

Bekijk hier alle referenties

ries meertens
  • Shape
  • Model
  • Placement
  • Template
  • HTML